2015/07/17

A SIKER ALAPRAJZA

Személyes fejlődés egy változó világbanMire van szüksége a mai embernek? Mit is jelent az egyén számára a folyton változó, felgyorsult világ?

Az utóbbi években, évtizedekben azzal szembesülünk, hogy a felgyorsult világ, a felgyorsult fejlődés, változás következtében alapvető, stabilnak hitt dolgok alakulnak át. Ami 10 éve még igaz volt, nagy valószínűséggel már nem úgy van, más a trend, más módszerekre van szükség, folyamatosan újra kell számolnunk a koordinátáinkat. Ez nehézzé teszi a viszonyítást. A külső változások egyre inkább arra késztetik az embert, hogy külső referenciapontjait rendre elengedje – és felcserélje őket valami másra.


A sikeres ember az, aki képes eredményes lenni akkor is, ha megváltoznak a körülmények. A krízist képes időben észrevenni és hatékonyan kezelni. Nyitott az újdonságok, új módszerek iránt, tanulékony és fejlődőképes – akkor is, ha nem ma kezdte a szakmát. Frissesség, éberség, rugalmasság és céltudatosság jellemzi, és kellő ereje és kreativitása is van ahhoz, hogy ezeket a célokat tűzön-vízen – tehát bármilyen körülmények között elérje. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése